Gevulden speculaas koeken

I fredags fick jag och Kristin en överaskning när vi kom till skolan. Vi skulle inte få baka tillsammans med några i klassen, utan vi skulle få baka själva! Vi fick i uppgift att tillsammans baka guvulde speculaas koeken. Måste säga att det gick ganska bra, även då vi stötte på lite småproblem på vägen. 
 
    
 
Så vi började med att göra en mördegslikande kakdeg som var smaksatt med en kryddblanding som liknande pepparkakskryddor, men med massa andra kryddor också. Den kavlades sedan och trycktes ut med en utstickare. 
 
    
 
De fylldes sedan med mandelmassa som hade vispats upp med ägg. När de va fyllda täcktes de med en ny botten och penslades på med ägg. 
 
 
Sedan skulle de toppas med mandelhalvor och sedan penslar med ägg en gång till innan vi gräddade dem i ugen. Vi tyckte att de blev relativt bra och de var goda, så det är väl det viktigaste!
 
    
 
    
 
 
Dessa kakor (utan den extra kryddblandningen) har både jag och Kristin fått göra på praktiken, men det var en helt annan sak att göra det i skolan då vi fick vara med och (SJÄLVA) göra alla steg. Det är även lite spännande eftersom att de använder sig av lite annorlunda tekniker och gör saker på ett annat sätt här. Man tror att man ska klara av att göra några småkakor själva, men det blev ganska mycket frågor för att vi var så rädda för att göra fel! 
 
I fredags var det även sista dagen vi var med klassen vilket var väldigt tråkigt! Nästa vecka börjar deras exams, vilket innebär att alla har sina praktiska prov olika veckodagar. Så nästa fredag ska vi få se på en del av provet, men även få vara med på deras teorilektion och en engelskalektion. Vi var väldigt ledsna över att behöva säga hejdå till alla då vi verkligen har trivts SUPERBRA med klassen!
 
 
Sedan i helgen har Kristins pappa, hans sambo och en av hennes systrar varit på besök och vi har haft det väldigt härligt med tre intensiva dagar! Nu ska vi försöka planera den sista veckan så att vi får ut så mycket som möjligt utav den! 
 
 
Kramar på er!
Ellinor
 
 

Kommentera här: